Monday, March 16, 2009

Artwork: Kerja itu Setan Gondol?



Heh apa kena ngan aku ni asik kutuk kerja je. Ada kerja bagus pun mujur. Orang lain kerja lagi teruk. Ok, ni last pasni aku taknak kutuk kerja dah. Aku hargai kerja aku ni, mulia kan. Ibarat lilin kan...

Cikgu Fazri pun cakap kerja tu setan gondol. Kerja sering mengganggu dan mencuri masa kita dari terus bersenang-lenang. Rilek di Pertama Komplek. Lepak di Setapak. Sori naik lori. Apa-apa pun, kalau tak kerja mana nak dapat duit? Tunggu duit jatuh dari langit? Huhuhu...

Ni aku lukis pagi tadi kat opis, pastu aku photoshop kul 1.30 pagi ni. Ni dah kul 2, tido dulu...

8 comments:

rin said...

hehehheh...pandai je syg i ni lukis...jgn la malas keje syg..nanti duit gaji xberkat...huhu

Cursive said...

kerja itu keperluan, kalau tak keje, camane nak sara diri sendiri? kalau dah berkahwin, camane nk support anak-anak dan bini? huhuhu.. kene pandai2 laa seimbang antara keje time ngan play time.. hehe..

Mince4AM said...

kerja mmg setan gondol! x kerje jin iprit! dan macam lembu... aku keje part time jual jagung..bes..untung x banyak tapi kerja happy, x pening kepala dan x jadi hamba orang..rilek jer..silap2 berenti cikgu hahaha. hahaha mung jangan x tahu aku pun doh terlibat dengan blog memblog ni...

Cursive said...

mun jual jagung katne? aku suke makan jagung.. serius!!

Mince4AM said...

haha aku jual jagung kat teluk kepatang... hujung minggu je... minggu ni sari je dapat jaul..hari lain hujan dan sibuk dengan majlis jang jing jong

FastRi said...

Ayark.. aku ada cakap gitu ke?dok ingat doh. sebab leni aku suka keje aku.
Aku sayang kerja
Aku sayang kerja
Aku sayang kerja
kucing,kucing,kucing,kucing
(reverse lagu i hate work enslaved chaos)

Zach Van Alley said...

"Work is a terrible thing, that's why they paid us to do it".

Kau ingat siapa yang cakap ni? Haha.

Kronik Kronisme said...

sape ek???