Thursday, March 4, 2010

Master Celebrator

Post ni bukan pasal lagu Millencollin tu ataupun pasal band tu...

Kalau korang cek-out post aku pada tahun 2007, aku ada post assignment Design Research aku. Aku tulis pasal fanzine scene kat Malaysia. Ada kawan aku duk cakap, apsal tak sambung research pasal fanzine tu untuk Masters pulak. Aku tak sangka benda tu betul-betul jadi kenyataan.

Aku tgh buat Masters in International Contemporary Art and Design Practice. So, topic yg aku nak buat ialah psl punk fanzine. Tapi still in early stage, baru week 2. Aku kena focus more on the outlook, the design, the artwork, the process, the anti-establishment, the influences (pop art, dadaist art, etc.). Cut and paste, typewriter, software, chaos layout and the evolution. So, hope korang boleh tolong aku. Kalau ada simpan isu lama2 korang lagi cun. Nanti kalau aku perlukan tolong, harap korang boleh tolong. Aku ingat nk pilih beberapa zine sbg rujukan utama. Antaranya Aedes, Cronically Donut, Vortex From The East dan beberapa dari luar mcm Cometbus, Absolutely Zippo, Doris, (melalui anthology books yang aku boleh order) dan zine2 yg aku boleh dpt arkibnya online.

Mungkin korang ada cadangan apa2 aku sedia dan suka sangat nak dengar. OK THANK YOU bosses.

Do forward this email to those u think can help me too.

Regards,

Nizang

1 comment:

mohd kazziman said...

bijok ah sambung master! up the zines!