Friday, July 3, 2009

Look Back And Laugh -Minor Threat lyrics

Sketch notes:

Aku rasa aku ni jenis yang tak boleh rapat sangat dengan kawan baik. Kalau dah rapat sangat, sampai duduk sebumbung mesti pastu jadi lain. Jadi masam muka. Aku rasa lah. Sebab aku rasa dah dua kali terjadi kat aku.

Aku rasa mungkin sebab bila dah kenal rapat perangai aku, dah tahu semua kelemahan-kelemahan aku dan tahu pulak aku ni jenis tak kesah, diam, tak pernah marah orang nak cakap, buat, ape-ape kat aku, amik kesempatan atas kelemahan aku. So, jadiklah kutuk, gelak atas muka secara direct depan-depan. Takde cover-cover. Aku diam, aku senyum tak bermakna aku tak kesah korang kutuk aku yang no talent ni, kutuk rumah aku macam pot mat pet, macam rumah perumahan, kutuk aku dan gelakkan aku dalam segala macam la.

Macam biasa, aku...aku. Aku diam, aku senyum, aku pendam...kat dalam...ikutkan hati nak saja aku terbalikkan meja kat uptown malam tu. Tapi aku...macam biase...bila kene ape-ape...diam jer. Dah 2-3 jam lepas tu baru pikir nak marah. Ahh...

So, untuk kawan-kawan baik aku yang pernah rapat ngan aku pastu jadi kurang ngam ngan aku...aku tujukan lagu kat bawah ni... lagu yang asik main dalam kepala aku 2-3 hari ni.

----------------------------------------------------------------------------------

I want to tell you a little story
'Cause it makes me warm inside
It's about some friends growing up
And all the things they tried
I'm not talking about staple shit
They went for something more
I guess it was too much dreaming
Too much to hope for

One day something funny happened
But it scared the shit out of me
Their heads went in different directions
And their friendship ceased to be (x2)

Someday, look back and laugh...

I'm telling you I want it to work!
I don't like being hurt!
Something's not right inside!
And I can't always put it aside...
What can we do, what can we do?

Try! (x4)

Fuck it man!

I guess I make too much shit
Someday we'll look back and laugh

I'm telling you I want it to work!
I don't like being hurt!
Something's not right inside!
And I can't always put it aside...
What can we do, what can we do?

Try! (x4)

Fuck it man!

I guess I make too much shit
Someday we'll look back and laugh

Mr. Present, go away
Come back and fuck with us some other day
Mr. Feelings, run and hide
You have no right to what you feel inside
Motherfuckers, quick to kiss
Talk your shit, but don't fuck with this
All I want to know...
All I want to know is
Am I holding on? Am I moving on?
What can we do, what can we do? (x4)

Try! (x4)


2 comments:

ANIX said...

sorry boss klu aku ada wak silap dan salah ke mu! :)

saya said...

ye betol..apa yg betol? semua yg u ckap tu betol. tak boleh baiks angat kadang2 kalo dah baik sangat banyak je benda yang bukan2 datang. jadi masalah pulak. anyway..nice blog. will read it thoroughly towards the end.