Friday, September 25, 2009

wackiest/coolest band names in Malaysia

in no particular order:

1) Cookie Monster
2) Kuswadinata
3) Kuchalana
4) Kasih Sayang
5) Cock Say Cock Dung
6) Dull Entertainment Programme
7) G7 (Glepo Geli Geli Gelemang Geding Geding Gala)
8) DPSA (Dok Paka Sikik Aghang)
9) Sumbang
10) The Farouks
11) Tayar Soton
12) Onani
13) Mambang Laut
14) Dosa
15) Kurasa Kuasa
16) Naga Berapi
17) Sampah Masyarakat
18) Makhlok Perosak
19) Chenta Tiada Restu
20) Osman Tikos
21) Perek Kasi Gerek
22) Wrong Gang (Ronggeng)
23) Dum Dum Tak
24) Rengkung Terkeluaq


25) Zeue

26) Pintu Rintangan Api
27) Mati Katak
28) Langgar Lari
29) Dakootyroaches
30) Jalan Sehala
31) Brainhead (Kepala Otak)



...suggest more!

25 comments:

Mince4AM said...

Salam Nizang,
correction sikit. G7 tu dok cukup se name, depan dia ada" Glepo' ". Glepogeligeligelemangedingedingale. Acu bilang cukup x 7? hahahaha..
BTW Dum Dum Tak pun ye gok.

wawa said...

Jeffridin and The Siglap Five...

aizattarmizi said...

krosot!!!!!!!!!!!!

aizattarmizi said...

oh yer btw, ini link nya http://kamalsabran.blogspot.com/2009/04/free-downloads-available-7-tracks-by.html

kamal sabran, artist yg aku mention petang tempoh hari, projek nya space gambus experiment..

dan nama band lagenda krautrock yg untuk di-check it out: http://en.wikipedia.org/wiki/Can_(band)
influence beb! haha!

Mince4AM said...

parkinson

lipasliterasi said...

Band2 yg aku pernoh dengor (ada hok dengor nama je, muzik x pernoh)Klux klux adventure,sarjanhassan, selipar jepun (band abg azil, Neg. Sembilan), kugiran kampung selamat (band kuantan zaman 94-95, Your Mom (adfa ke, rasa pernoh dengor) errr, apa lagi erkkk? hulk ogan + kuswadinata (eh ni band aku)

lipasliterasi said...

Band2 yg aku pernoh dengor (ada hok dengor nama je, muzik x pernoh)Klux klux adventure,sarjanhassan, kugiranj kampung selamta (band kuantan masa zaman 94, Selipar Jepun (band dari Neg. Sembilan, band abang Azil), errr, apa lagi erk? hulk ogan + kuswadinata (ehh, ni nama band aku

lipasliterasi said...

Band2 yg aku pernoh dengor (ada hok dengor nama je, muzik x pernoh)Klux klux adventure,sarjanhassan, kugiranj kampung selamta (band kuantan masa zaman 94, Selipar Jepun (band dari Neg. Sembilan, band abang Azil), errr, apa lagi erk? hulk ogan + kuswadinata (ehh, ni nama band aku

lipasliterasi said...

Band2 yg aku pernoh dengor (ada hok dengor nama je, muzik x pernoh)Klux klux adventure,sarjanhassan, kugiranj kampung selamta (band kuantan masa zaman 94, Selipar Jepun (band dari Neg. Sembilan, band abang Azil), errr, apa lagi erk? hulk ogan + kuswadinata (ehh, ni nama band aku

lipasliterasi said...

Band2 yg aku pernoh dengor (ada hok dengor nama je, muzik x pernoh)Klux klux adventure,sarjanhassan, kugiranj kampung selamta (band kuantan masa zaman 94, Selipar Jepun (band dari Neg. Sembilan, band abang Azil), errr, apa lagi erk? hulk ogan + kuswadinata (ehh, ni nama band aku

Mince4AM said...

mung gile ke yie? hahaha

Nervhous Records said...

The Guane

Nervhous Records said...

Picagari

Nervhous Records said...

the bic (debik)

Nervhous Records said...

Budak Kaca Mata

Penyangak

Nervhous Records said...

Logam

Nervhous Records said...

Metallingkup

Nervhous Records said...

Mallaria

Nervhous Records said...

band names the meaning quite unknown -cromok, modar, mallaria

Nervhous Records said...

Lipan Bara

Nervhous Records said...

Disaster Funhouse

Nervhous Records said...

Slap Death

Nervhous Records said...

Speaks

Anonymous said...

hehehe...DPSA...wowwww...that really brings back the memories...

the name...was conceived by the bassist, Hadi (Arwah), right after we were done with our 1st demo recording...1 2 3 4 5 6 7...

ANGAH DPSA (the name still lives)...

Ahmad Nizamuddin Abdullah said...

Ni nama band jugok ni:

Once Upon A Time There Was A Sausage Named Bob